Breaking News

Ομιλία της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ανάθεση του Διαγωνισμού με αριθμό ΔΔ-193 «Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμέτρησης Μετρητών Μεγάλων Πελατών Χαμηλής Τάσης» στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Στην Αθήνα σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00΄, συνήλθε σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223) του Μεγάρου της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κυρίου Γεώργιου Βλάχου, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γεώργιο Κόλλια, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 9 του ΚτΒ, σχετικά με την ανάθεση του Διαγωνισμού με αριθμό ΔΔ-193 «Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμέτρησης Μετρητών Μεγάλων Πελατών Χαμηλής Τάσης» στην εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ με διακριτικό τίτλο ΙTRAKAT Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 22.690.000,75 ευρώ, καθώς επίσης, τη σχετική απόφαση ανάθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου του έργου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Γεώργιος Κόλλιας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Ηρακλής Μενεγάτος και ο Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης .

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ.:

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα σας παρακαλούσα εάν θέλετε να το δώσετε στους βουλευτές για να δουν και το θέμα γιατί έχω γράψει και ένα μικρό ιστορικό, θα παρακαλούσα αν γίνεται γιατί το θέμα είναι μείζονος σημασίας και για οικονομικούς λόγους. Το ορυχείο Αμυνταίου είναι ένα πολύ κεντροβαρικό ορυχείο όπου κινδυνεύει να κλείσει για κάποιους λόγους και πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα στους δύο Υπουργούς για το τι μέλλει γενέσθαι. Εάν σταματήσει θα σταματήσουν να λειτουργούν 3 μονάδες παραγωγής ενέργειας στην περιοχή και μία μονάδα εξ αυτών είναι το ΑΗΣ Μελίτης πού είναι το πιο καινούργιο εργοστάσιο που διαθέτουμε και δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από λιγνίτη από άλλο ορυχείο της περιοχής. Εγώ θα παρακαλούσα τους συναδέλφους βουλευτές όταν διαβιβάσετε το έγγραφο να το υπογράψει ο απαιτούμενος αριθμός για να έρθει το θέμα και να συζητηθεί στην Επιτροπή.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Οι Επιτροπές και μάλιστα οι Διαρκείς Επιτροπές δεν είναι για κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος γίνεται στην Ολομέλεια με τη γνωστή διαδικασία. Μπορείτε να καταθέσετε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό και να έρθει να σας απαντήσει. Δεν φέρνουμε τον Υπουργό επειδή θέλουμε για ένα θέμα μιας περιοχής ,αλίμονο εάν αρχίσουμε να φέρουμε τον Υπουργό για επιμέρους θέματα στην Επιτροπή μας όσο σημαντικά και αν είναι αυτά. Στη δική μου εκλογική περιφέρεια έχω ένα πολύ σημαντικό θέμα….

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να πω ότι το θέμα δεν είναι μόνο της περιοχής, είναι θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες γιατί μιλάμε για ζημιά στη Δ.Ε.Η. 200 χιλιάδες ευρώ την ημέρα και αυτό θα μετακυλιστεί στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., τα οποία έχουν επιπτώσεις σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι είναι πολύ μείζονος σημασίας. Επίσης, επειδή στην επιστολή μου καλώ να υπάρχουν και αρμόδιοι δηλαδή και η διευθύντρια της αρχαιολογικής εφορίας αλλά και φορείς από σωματεία γι’ αυτό το λόγο έκανα την κίνηση και πήγα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια απλή ερώτηση προς τον Υπουργό. Ευχαριστώ πολύ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πρέπει να διαφυλάξουμε και το κύρος και τη λειτουργία της Επιτροπής για τις αρμοδιότητές μας. Θα έλεγα ότι μπορεί να προηγηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και αν χρειάζεται κάτι περισσότερο, τότε μπορούμε να το δούμε στην Επιτροπή. Να μην καλούμε τους Υπουργούς εδώ για επιμέρους θέματα όσο σημαντικά και αν αυτά.

About Rachel Makri (2527 Articles)
Ραχήλ Μακρή
Αρέσει σε %d bloggers: