Breaking News

Ερώτηση και ΑΚΕ της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για τα περιουσιακά στοιχεία του ταμείου αποκρατικοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

22 Οκτωβρίου 2012 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΑΙΠΕΔ)

Η τροϊκανή συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, σύμφωνα πάντοτε με τις επιταγές της τρόικα, όπως αυτές απορρέουν από την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Το Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα στην διαδικασία ξεπουλήματος μια σειράς Δημόσιων Φορέων, όπως λιμάνια,  περιφερειακά αεροδρόμια κτλ., με απώτερο υποτιθέμενο σκοπό την αποπληρωμή των ομολόγων. Στην πραγματικότητα όμως παραδίδουν έναντι πινακίου φακής, στους εγχώριους και ξένους αγοραστές, το <<προϊόν>> που επιθυμούν.

Η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο  σκοπός που εξυπηρετεί, βρίσκει αντίθετους τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι ποίοι δεν έχουμε καμία πρόθεση παράδοσης και οριστικού ξεπουλήματος της πατρίδας μας στους έξωθεν τοκογλύφους.

Κατόπιν όλων αυτών, υπεβλήθη ερώτηση από τη βουλευτή Μακρή Ραχήλ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων, ζητώντας του σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, την συνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, ποιος ωφελείται τελικά από το όλο εγχείρημα καθώς και μία σειρά άλλων λεπτομερειών.

Έχουμε καθαρή και ξεκάθαρη θέση, λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε παρόν στις εξελίξεις και ελέγχουμε τις όποιες διαδικασίες. Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες οι οποίες θα βλάψουν τον Έλληνα πολίτη και το Ελληνικό κράτος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης έγγραφων της Βουλευτού

parliament_logo

  ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ

                   Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ –  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής     

ΕΡΩΤΗΣΗ &  Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

ΠΡΟΣ : κ.κ.  Υπουργούς:

1) Οικονομικών

2) Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων

H κυβέρνηση ακολουθώντας τις οδηγίες της Τρόικα και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, προχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες σε πώληση της Δημόσιας Περιουσίας. Ήδη, με την από 7/9/2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ. ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος  Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας», που έχει  έρθει στη βουλή προς κύρωση ρυθμίζοντας το κρίσιμο ζήτημα των ειδικών μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου (golden shares) στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες αλλά και η διάταξη που απαγόρευε σε ιδιώτη να κατέχει ποσοστό άνω του 20%  σε εταιρεία του δημοσίου. Καθορίζεται σε αυτή την  Π.Ν.Π.  ότι όλα τα δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των Δημόσιων Φορέων που οδεύουν προς πώληση θα περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αποκλειστικός σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι η πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου παραδίδεται από την κυβέρνηση  προκειμένου να εξασφαλιστούν έσοδα που πηγαίνουνε σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην τράπεζα της Ελλάδος, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν για την αποπληρωμή ομολόγων.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1)Ποια είναι τα κρατικά περιουσιακά στοιχειά που έχει στον έλεγχο του το ΤΑΙΠΕΔ;

2)Ποιο είναι το ύψος του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ;

3)Ποιος θα επωφεληθεί τα έσοδα από το ξεπούλημα των κρατικών περιουσιακών στοιχείων;   Το ελληνικό δημόσιο ή οι ξένοι δανειστές;

4)Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το πέρασμα κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα ταμείο που δεν ελέγχεται από το Δημόσιο, αλλά από ένα πενταμελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν 5 μέλη – εκπρόσωποι των δανειστών οι οποίοι έχουν δανείσει την χώρα μας με τοκογλυφικά επιτόκια;

Ζητείται η κατάθεση :

1)Αναλυτικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ.

2)Το υπόλοιπο του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και ανάλυση αυτού.

Αθήνα, 19  Οκτωβρίου 2012

Η Βουλευτής

Μακρή   Ραχήλ

Παρατίθεται η απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων

About Rachel Makri (3266 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: