Breaking News

Ερώτηση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για την απόσπαση επιπλέον αστυνομικών της ΑΔ Κοζάνης στον Έβρο

05 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ραχήλ Μακρή: «Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική του στις αποσπάσεις των Αστυνομικών στον Έβρο»

Παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μέσω του Κοινοβουλευτικού έλεγχου, αλλά και τις διαμαρτυρίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δυτικής Μακεδονίας, η ηγεσία του Υπουργείου σας αποφάσισε και πάλι να αδιαφορήσει για την αποδυνάμωση πολλών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας ανάμεσα στις οποίες και της Π.Ε Κοζάνης λόγω των αποσπάσεων πολλών αστυνομικών στον Έβρο.

Με νέα αιφνίδια απόφαση του Υπουργού μετά την απόσπαση 100 αστυνομικών κατά τους θερινούς μήνες διέταξε την εκ νέου απόσπαση 35 αστυνομικών. Από τον τρόπο και τον χρόνο που λαμβάνονται οι αποφάσεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός και γεννώνται ερωτήματα για την σκοπιμότητα των ενεργειών αυτών.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα για την φύση των υπηρεσιών που εκτελούν οι αποσπασμένοι στον Έβρο αστυνομικοί οι οποίοι είναι πλέον  τόσοι που δεν ξέρουν πώς να τους διαχειριστούν. Διπλές σκοπιές, περιπολίες αποτελούμενες από 3 αστυνομικούς, επιπλέον περιπολίες χωρίς συγκεκριμένο τομέα. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια παραφιλολογία για τον πραγματικό σκοπό της επιχείρησης.

Γι’ αυτό το λόγο επανερχόμαστε με ερώτηση για να μας απαντήσει ο Υπουργός σχετικά με την οικονομική στήριξη που έχει η χώρα για την φύλαξη των συνόρων, αν ικανοποιούνται τα αιτήματα των Αστυνομικών, για ποιο λόγο άλλαξε ο Νόμος για τις μεταθέσεις σε μια νύχτα και πότε προτίθεται το Υπουργείο να λάβει την απόφαση για επιστροφή των Αστυνομικών στις οικογένειες τους. Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και το Υπουργείο να προβεί στην αποκατάσταση της δύναμης στην περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης για λόγους διατήρησης της ασφάλειας.

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να απαντήσει υπεύθυνα για το ζήτημα των αποσπάσεων και να επαναφέρει την Αστυνομική δύναμη σε ικανοποιητικά επίπεδα, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η περιουσία των πολιτών και να αποκατασταθεί ο οικογενειακός βίος των αστυνομικών που έχει διαταραχθεί, χάριν της ανεπαρκούς και ανεύθυνης πολιτικής του Υπουργείου.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

 Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

parliament_logo

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ

 Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ –  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Δημόσιας τάξεως και προστασίας του πολίτη

H ηγεσία του Υπουργείου σας αποφάσισε και πάλι να αδιαφορήσει στις συνεχείς παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας μέσω του Κοινοβουλευτικού έλεγχου για την αποδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της ΠΕ Κοζάνης λόγω των  αποσπάσεων αστυνομικών της διεύθυνσης στον Έβρο. Με νέα αιφνίδια απόφαση του Υπουργού μετά την απόσπαση 100 αστυνομικών κατά τους θερινούς μήνες διέταξε την εκ νέου απόσπαση 35 αστυνομικών στον Έβρο. Από τον τρόπο και τον χρόνο που λαμβάνονται οι αποφάσεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός και γεννώνται ερωτήματα για την σκοπιμότητα των ενεργειών αυτών. Εύλογα είναι τα ερωτήματα για την φύση των υπηρεσιών που εκτελούν οι αποσπασμένοι στον Έβρο αστυνομικοί οι οποίοι είναι πλέον  τόσοι που δεν ξέρουν πώς να τους διαχειριστούν. Διπλές σκοπιές, περιπολίες αποτελούμενες από 3 αστυνομικούς, επιπλέον περιπολίες χωρίς συγκεκριμένο τομέα. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια παραφιλολογία για τον πραγματικό σκοπό της επιχείρησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:  

  1. Ποιό είναι το ποσό που λαμβάνει η χώρα μας από το ταμείο εξωτερικών συνόρων για την συγκεκριμένη επιχείρηση;
  2. Τι ποσό αντιστοιχεί σε κάθε αστυνομικό;
  3. Εάν η χώρα μας έχει λάβει το ποσό που δικαιούται από το ταμείο Εξωτερικών Συνόρων γιατί δεν έχουν αποζημιωθεί οι αποσπασμένοι αστυνομικοί για όλο το ποσό του υπομνήματος τους;
  4. Ποια είναι η σκοπιμότητα της εν μια νυκτί τροποποίησης του κώδικα μεταθέσεων και συγκεκριμένα του άρθρου 7 του ΠΔ 100/2003;
  5. Ποιες είναι οι προθέσεις  του Υπουργείου σας για την επιστροφή των αστυνομικών που λείπουν 2 μήνες από τα σπίτια τους;

Αθήνα, 3/10/2012

Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ

Παρατίθεται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου

About Rachel Makri (3265 Articles)
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: